Nie ma wątpliwości co do tego, że najczęściej preferowanym w wakacje przez nasze pociechy i dorosłych przysmakiem są lody! Oczywiście nie ma w tym nic dziwnego! W końcu jest to kochany przez każdego specjał, który pozwala orzeźwić się w trakcie wakacyjnych wojaży. Kolorowe budki i maszyny do lodów, są popularne na nadmorskich promenadach i w góralskich kurortach.
A może nie tylko uwielbiasz lody, ale też szukasz pomysłu na dobry biznes. Desery lodowe nieźle się sprzedają, mają wielu wielbicieli i oczywiście uwielbiają je nie tylko najmłodsi. Maszyny do lodów można spotkać na każdym kroku! Dlatego, jeżeli zastanawiasz się nad zmianą pracy to pomyśl o uruchomieniu własnego sklepiku z lodami.
Obecnie jest tyle potencjalnych dróg sprzedaży lodów, że warto zaznajomić się z tą tematyką. Wszyscy znamy lody z maszyny lub gałkowane, a od niedawna pojawiły się też lody tajskie, lecz rodacy wybierają jednak tradycyjne. Niewiele przedsiębiorstw w Polsce oferuje pomoc w założeniu takiego biznesu, w związku z tym bardzo atrakcyjna jest franczyza. To rewelacyjne wyjście dla początkującego przedsiębiorcy! Wydając niedużo środków finansowych pozwala wejść w posiadanie profesjonalnej maszyny do lodów i zdobycia wiedzy.
Co charakteryzuje dobrą maszynę do lodów?
Przy wyborze firmy sprzedającej maszyny do lodów świderków, kluczowe są opinie od klientów. Równie ważna jest obsługa serwisowa i obowiązująca oferta, a nie wyłącznie cena samego sprzętu. Dlatego przed zakupem należy sprawdzić ofertę, jaką ma sprzedawca maszyn do lodów. Oferowany serwis i pomoc od franczyzodawcy jest bez wątpienia pomocna. Dlaczego uważam, że to najważniejsze? A teraz pomyśl sobie, że jest sezon letni, Ty otworzyłeś budkę z lodami, przed sklepikiem stoi pokaźnych rozmiarów kolejka chętnych na lody i właśnie zepsuła się główna maszyna do lodów. W związku z tym, bardzo ważny jest szybki serwisant maszyn i taki też ma firma Arpol – importer maszyn do lodów.
Czy zakup maszyny do lodów szybko się zwróci?
Praca osoby sprzedającej lody i obsługującej maszyny do lodów jest wyczerpująca, ale tylko przez część roku. Są zalety i niedogodności takiej pracy. Wszyscy się domyślają, że najcięższy okres to ciepłe tygodnie. Ale przecież wyjechać na urlop można też zimą, z czego oczywiście korzystają ludzie pracujący w tej sezonowej pracy. Ilość poświęconego czasu, to nie tylko godziny otwarcia, ale przede wszystkim wiele godzin pracy przy sprzątaniu punktu gastronomicznego i przyrządzaniu składników. Nie zapominaj, że wymienione minusy rekompensuje duża marża i częste odwiedziny klientów w postaci dzieci. Na desery z maszyny do lodów mają chęć wszyscy i raczej się to nie zmieni.
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej o maszynach do lodów to odwiedź stronę internetową firmy Arpol, a na pewno znajdziesz tam świetną ofertę.